Ayam Panggang Madu
Lama Amie tak kongsi menu ayam panggang. Jom layan Ayam Panggang Madu nan seksi di bawah ni. Ayam Panggang Madu di bawah ini lama tersimpan dalam folder, dan baru ada kesempatan untuk mengongsikan bersama.
Seperti biasa, Amie gunakan resepi di bawah ini. Kalau rajin, boleh klik DI SINI.
Bahan-bahan:
1 ekor ayam segar seberat 1.5-- 1.7kg - bersihkan dan tos
Bahan A:
3cm halia - kisar
3 ulas bawang putih - kisar
1 sudu makan stok ayam pekat
3 sudu makan sos tiram
1 sudu makan lada putih - tumbuk
2 sudu makan minyak bijan
Bahan B:
1 sudu makan sos tiram
1 sudu makan stok ayam pekat
3 sudu makan madu
Cara:
1. Lumurkan ayam dengan Bahan A dan perap selama 4 jam / sebaiknya perap semalaman di dalam peti sejuk.
2. Panggang di dalam oven dengan menggunakan api sederhana panas - Amie panggang selama 90 minit.
3. Keluarkan ayam panggang, dan sapu dengan Bahan B.
4. Masukkan kembali ke dalam oven dan panggang dengan api kecil selama 15 minit.
5. Tutup api oven, dan keluarkan.
6. Sedia untuk dihidang.
Post a Comment